Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На Одещині викрито підпільне підприємство, яке виробляло по 5 тис. цигарок на годину

Реклама

Територіальне управління Бюро економічної безпеки у Львівській області припинило діяльність підпільного підприємства із виробництва тютюнових виробів з потужністю 5 тис. цигарок на годину. Про це повідомляють пресслужби БЕБ та Львівської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що у березні 2023 року троє осіб організували широкомасштабне підпільне виробництво тютюнових виробів на території одного з сіл Одеської області.

Для цього вони встановили спеціальне обладнання для виготовлення й пакування незаконно виготовлених підакцизних товарів у підпільному цеху. Цех облаштували у підвальному приміщенні, над яким для прикриття побудували будинок. З метою маскування великої кількості спожитої електроенергії була встановлена дизельна електропідстанція.

Підроблені цигарки пакували в пачки з нанесеним знаком відомої торгової марки. В подальшому вказана продукція реалізовувалась на території Львівської області.

Нелегальне підприємство мало потужності для виготовлення 5 000 цигарок за годину.

Під час обшуків у цеху правоохоронці виявили та вилучили промислову лінію для виробництва, вартістю приблизно 21 мільйон гривень, а також понад 7 тис тонн тютюнової сировини на суму понад 1 млн грн. Крім того, вилучено понад 280 тис. пачок контрафактних цигарок, загальна вартість яких становить понад 5 млн грн.

Загальна вартість вилученого промислового обладнання, тютюнової продукції та сировини з території нелегального підприємства становить понад 28 млн грн.

Трьом членам організованої групи оголошено про підозру за незаконне виготовлення, зберігання та збут тютюнових виробів.

Працюйте лише з перевіреними контрагентами, що мають ліцензії на діяльність. На ІТ-платформі LIGA360 можна дізнатися про наявність ліцензій у компаній: на туроператорську діяльність й послуги перевезення пасажирів, надання фінансових послуг, торгівлю алкогольними й тютюновими виробами. Замовте презентацію LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини