Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада ухвалила Закон про запровадження електронної марки акцизного податку

Реклама

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт № 8287, яким передбачається запровадження з 1 січня 2026 року електронної марки акцизного податку. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram.

За його прийняття проголосувало 252 народні депутати.

Запровадження е-марки надасть можливість:

  • відстежувати рух алкоголю, тютюнових виробів, рідин для електронних сигарет від виробника/імпортера до кінцевого споживача;

  • контролювати повноту і своєчасність сплати сум акцизного податку за такі товари;

  • кожен громадянин зможе ідентифікувати продукцію та перевірити легальність походження товару.

Крім того, електронна системи обігу підакцизних товарів, створення якої передбачається законопроєктом, забезпечить електронну взаємодію між державними органами та суб'єктами господарювання:

  • обтяжливий процес замовлення паперових марок акцизного податку піде в минуле;

  • система ще на етапі замовлення розрахує та виставить рахунок до сплати в частині сум акцизного податку за замовлені марки.

Як раніше заявив Голова фінансового комітету ВР Данило Гетманцев, ця законодавча ініціатива спрямована на протидію незаконному виробництву та обігу таких підакцизних товарів і сприятиме збільшенню надходжень від акцизного податку.

Підприємство здійснює обіг підакцизних товарів? Уся інформація знайдеться в LIGA360. Основні документи, ліцензування та дозволи, облік і податки - переходь у потрібний розділ в один клік. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини