Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна та Польща продовжили дію дозволів для вантажних перевезень до третіх країн до кінця 2023 року

Реклама

Українські та польські вантажні перевізники зможуть виконувати перевезення до та з третіх країн на підставі дозволів 2022 року до кінця 2023 року. Відповідне рішення ухвалила українсько-польська Змішана Комісія про автомобільні перевезення за участі Міністерства відновлення України та Міністерства інфраструктури Польщі 27 червня. Про це повідомляє пресслужба Мінвідновлення.

Важливою умовою виконання перевезень до та з третіх країн стане клас екологічності вантажівки. Змішана Комісія затвердила, що дозволи стосуються лише транспортних засобів класу не нижче Євро-5. Оновлені екологічні вимоги почнуть діяти з 1 липня, перевізники, які розпочали свій рейс, матимуть змогу його закінчити.

Водночас серед всіх зареєстрованих вантажівок у власності ліцензованих перевізників лише близько 1200 автомобілів належать до класу Євро-4, близько 70 тисяч - відповідають оновлених вимогам, а саме Євро-5 та вище.

Також Міністерства домовились перевірити мережу регулярних автобусних маршрутів між Україною та Польщею та обговорили питання запровадження електронної черги для пасажирських перевезень.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини