Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Києві викрито схему незаконного відшкодування ПДВ на понад 55 млн грн

Реклама

Національна поліція спільно з Офісом Генерального прокурора викрила схему незаконного відшкодування ПДВ на понад 55 млн грн за допомогою пільг на оcіб з інвалідністю. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Та, згідно з податковим законодавством України підприємства, на яких працюють особи з інвалідністю і які безпосередньо беруть участь у виробничій діяльності, звільняються від сплати податку на додану вартість та податку на прибуток. Цю пільгу ділки використали у злочинній схемі.

Службові особи низки товариств подавали до державних органів фіктивні дані про працівників, які мають інвалідність і які безпосередньо беруть участь у виробничому процесі. Таким чином безпідставно отримували можливість використання податкових пільг.

У подальшому фігуранти подавали заяви про відшкодування ПДВ до податкових органів. Керівник відділу столичної податкової служби та його співробітник, котрі також були задіяні у схемі, не перевіряли належним чином інформацію та погоджували документи, на підставі яких товариства отримували кошти.

За результатами експертного дослідження у такий спосіб комерційні структури безпідставно отримали з бюджету понад 55 млн грн.

На підставі зібраних доказів 10 учасникам злочинної організації повідомлено підозру, серед них - уже колишні податківці, адвокат, керівники комерційних структур та депутат однієї з районних рад Київської області.

Окрім того, за результатами проведення санкціонованих обшуків вилучено гроші та документацію, що підтверджує протиправну діяльність фігурантів. Наразі затримано трьох підозрюваних. Вирішується питання щодо обрання всім учасникам злочинної організації запобіжних заходів. Проводяться подальші заходи для встановлення повного кола осіб, задіяних в оборудці, та відшкодування завданих державі збитків.

Маєш сумніви щодо свого управлінського рішення? Звіряйся з LIGA360:Керівник. Отримай надійне джерело для: перевірки контрагентів, пошуку законодавчих позицій, аналітики та алгоритмів дій для бізнесу. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини