Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада спростила виробництво крафтових спиртних напоїв

Реклама

Верховна Рада на засіданні 29 червня ухвалила у другому читанні та у цілому законопроєкт № 5762 щодо спрощення умов виробництва дистилятів суб'єктами малого підприємництва. Про це повідомив голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у Telegram.

Метою цього проєкту Закону є приведення чинного законодавства в сфері виробництва та обігу спиртних напоїв і дистилятів у відповідність до вимог законодавства ЄС, а також пом'якшення регулювання в цій сфері для суб'єктів малого підприємництва.

Ним, зокрема, передбачається:

  • чітке визначення малих виробників дистилятів та встановлення чітких вимог до їх матеріально-технічної бази;

  • надання права малим виробникам дистилятів подавати звіт про обсяги виробленої і реалізованої продукції щоквартально (замість щомісяця);

  • зменшення штрафу за неподання або неправильне подання такої звітності (з 17 500 до 1 020 грн);

  • зменшення вартості ліцензії на оптову торгівлю спиртними напоями для малих виробників дистилятів з 500 тисяч грн до 30 тисяч грн.

Також дозволяється використання усіх спиртних дистилятів, вироблених із сільськогосподарської продукції, для виробництва алкогольних напоїв.

Крім того законопроєктом скасовується положення щодо обов'язкової сертифікації спирту, дистилятів, біоетанолу, алкогольних напоїв.

Потрібно більше інформації щодо цієї бізнес-галузі? Заходь у розділ "Галузі економіки" в LIGA360. Усі потрібні й актуальні документи - зручна структура. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини