Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна отримає транш на $890 мільйонів: МВФ завершив перший перегляд програми

Реклама

Рада директорів Міжнародного валютного фонду завершила перший перегляд програми розширеного фінансування EFF для України та схвалила виділення наступного траншу у розмірі $890 млн, який буде спрямовано на бюджетну підтримку. Про це йдеться у офіційному повідомленні МВФ.

"Офіційні органи досягли значного прогресу у виконанні своїх зобов'язань у рамках EFF у складних умовах, виконавши всі застосовні кількісні критерії ефективності до кінця квітня і структурні контрольні показники до кінця червня, і надалі залишаються твердими прихильниками програми", - підкреслюють у Фонді.

При цьому зазначається, що для забезпечення макроекономічної та фінансової стабільності в майбутній складний період необхідні постійна сильна відповідальність та імпульс реформ.

Це включає підтримання міцної бази податкових надходжень (в тому числі, шляхом утримання від заходів, які можуть підірвати податкову базу), підтримку стійкої дезінфляції та стабільності обмінного курсу, підтримання здорового банківського сектору та просування найважливіших реформ управління та боротьби з корупцією.

«Також вкрай важливо, щоб зовнішнє фінансування бюджетної підтримки продовжувалося на належних пільгових умовах для забезпечення макроекономічної стабільності і забезпечення фінансування проєктів відновлення на умовах, що відповідають фіскальній та борговій стійкості», - наголошується у релізі.

Довідково:

31 березня цього року Рада директорів МВФ затвердив програму розширеного фінансування для України загальним обсягом 15,6 млрд доларів США, розраховану на чотири роки.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

LIGA360 - на підтримку українського бізнесу. Тільки зараз замовте до 10 робочих місць за фіксованою ціною 10000 грн/міс. на пів року. Отримайте доступ до високоякісної бізнес-інформації та зручних інструментів для роботи. Деталі акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини