Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 жовтня відновлюється застосування штрафів за невикористання РРО

Реклама

30 червня Верховна Рада у другому читанні прийняла зміни до Податкового кодексу та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану (законопроєкт № 8401), які направлені на відновлення довоєнного стану системи оподаткування. Про це ми писали тут.

Законопроєкт не передбачає підвищення податків та не вводить нові ставки податків. Норми направлено насамперед, на повернення податкового законодавства до довоєнного стану.

Серед іншого, цим законопроєктом передбачається відновлення з 1 жовтня 2023 року застосування штрафних санкцій за порушення порядку використання РРО/ПРРО (крім санкцій за порушення, що вчинені на окупованих територіях чи територіях бойових дій).

При цьому встановлюється зменшений розмір штрафних санкцій (25% та 50% вартості товару замість 100% і 150% відповідно) за незастосування РРО/ПРРО, невидачу розрахункового документу або видачу розрахункового документа на неповну суму покупки, що застосовуються до ФОП - платників єдиного податку (до закінчення воєнного стану, але не довше ніж до 1 серпня 2025 року).

Також законопроектом передбачено, що у разі сплати платником податків протягом 30 днів сум податків і зборів, донарахованих за результатами документальних перевірок, штрафні санкції не застосовуватимуться, а пеня не нараховуватиметься.

За матеріалами Мінфіну.

LIGA360 - надійний помічник бізнесу в умовах воєнного стану. Не пропустіть жодної зміни законодавства, перевіряйте компанії та фізичних осіб, контролюйте реєстраційні зміни ваших об'єктів нерухомості. Придбайте LIGA360 прямо сьогодні.

Запропонуйте своїй команді універсальний і зручний інструмент для роботи - рішення LIGA360. Придбайте його для 10 користувачів за ціною 3! На вибір - рішення для керівників, юристів, бухгалтерів та HR. Деталі акції.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини