Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За два роки в Україні продали 1% сільськогосподарських земель

Реклама

В Україні за два роки існування ринку землі, тобто у період з 1 липня 2021 року по 1 липня 2023 року, було продано 1% земель сільськогосподарського призначення, які раніше були під мораторієм на продаж. Про це повідомив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Денис Башлик, передає Укрінформ.

"Так збіглося, що кількість підмораторної землі складала 27,5 млн гектар. У нас на сьогодні за два роки перебування землі в обігу було продано-куплено всього 1% від всіх підмораторних земель", - зазначив Денис Башлик.

За його словами, в Україні за два роки існування ринку було укладено договори купівлі-продажу або дарування 275 157 га земель сільськогосподарського призначення. Всього на ринку укладено 85 247 договорів купівлі-продажу або дарування таких земель.

Заступник Міністра додав, що середня ціна за гектар в Україні становить 39 188 грн, при цьому у 2021 році вона становила 32 972 грн.

Довідково:

1 липня 2021 року в Україні відкрився ринок землі. До 2024 року купувати землі сільськогосподарського призначення можуть лише фізичні особи, які є громадянами України, у кількості до 100 га.

Як бізнесу захистити нерухомість та землю? З сервісом SMS-Маяк. Не пропусти жодної зміни в Реєстрі майнових прав.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини