Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес закликає Президента підписати законопроєкт про реформу містобудування

Реклама

Український бізнес закликає Президента підписати законопроект №5655. Відповідне звернення оприлюднила Українська Рада Бізнесу (УРБ), до складу якої входить 107 бізнес-асоціацій різних галузей економіки.

Фахівці УРБ детально проаналізували проєкт та зазначають, що він створить підґрунтя для усунення корупційних ризиків у сфері містобудівної діяльності, сприятиме покращенню інвестиційного клімату та вплине на розвиток будівництва в цілому.

У зверненні зазначено, що важливим аспектом реформування містобудівної сфери є переведення всіх процесів в електронну систему та запровадження автоматичного надання дозволів, сертифікатів та інших документів через цю систему. Саме це роками чекав український бізнес.

Також реформа передбачає децентралізацію владних повноважень і розподіл функцій контролю та нагляду; позбавлення органів місцевого самоврядування дозвільних функцій та збільшення їхніх повноважень щодо незаконних забудов; підвищення відповідальності учасників будівельного процесу тощо. В УРБ вважають, що реалізація цього проєкту забезпечить зниження корупційних ризиків при наданні адміністративних послуг, забезпечить побудову прозорої та ефективної системи містобудівного контролю і нагляду, запровадить принцип альтернативності вибору органу з містобудівного контролю.

В умовах воєнного стану законодавство для бізнесу змінюється щодня. Керівники аналізують очікувані правові зміни з рішенням LIGA360. Тепер результати пошуку можна побачити у вигляді схем і діаграм - щоб швидко виокремити важливі нововведення, роз'яснення та аналітику до них. Деталі за посиланням.

Читайте також:

Реформування містобудування: що змінює проєкт №5655

Європарламент закликає не підписувати законопроєкт № 5655 про реформу містобудування

Як реформа містобудування може вплинути на ціни на житло

В Україні запустили портал про реформу містобудування

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини