Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Києві викрито схему ухилення від сплати податків при імпорті авіаційного палива

Реклама

Територіальне управління Бюро економічної безпеки у місті Києві викрило схему умисного ухилення від сплати акцизного податку та податку на додану вартість податків при імпорті авіаційного палива. Сума завданих державі збитків становить понад 17 млн грн. Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Слідством встановлено, що керівник підприємства у 2019 році уклав договір із європейською компанією про поставку авіаційного палива. При цьому він використав підроблені документи та зазначив неправдиву інформацію про те, що отримувачем цього палива є підприємство із забезпечення Державного агентства резерву України. Таким чином, дії службової особи призвели до фактичного ненадходження до державного бюджету коштів в особливо великих розмірах.

У рамках кримінального провадження, було накладено арешт на майно особи на загальну суму понад 5 млн грн та обрано підозрюваному запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 214 тис. грн. З метою відшкодування завданих державі збитків прокурором заявлено цивільний позов на суму 17 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється за ч.3 ст. 212 (Ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів)), ч.1 ст. 366 (Службове підроблення) та ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) КК України.

Перевіряйте компанії, приватних підприємців та фізосіб у LIGA360. Система відобразить офіційні дані з держреєстрів: реквізити, судові справи, фінансовий і податковий стан. Дізнайтеся як мінімізувати ризики для бізнесу, замовивши презентацію.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини