Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна та Азербайджан погодили квоту дозволів на міжнародні вантажні перевезення на 2024 рік

Реклама

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України і Агентство наземного транспорту Азербайджану погодили квоту дозволів на міжнародні вантажні перевезення на 2024 рік, повідомляє Урядовий портал.

Країни домовилися на 2024 рік про:

  • збільшення універсальних дозволів на 88% для кожної країни;

  • можливість обміну дозволами окремо для транзитних перевезень;

  • надання дозволів для виконання нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом.

Загалом квота для перевізників на наступний рік становитиме 11 550 дозволів для кожної країни. З них - 6000 універсальних, 5000 - транзитних, 500 - на перевезення до та з третіх країн, 50 - універсальних дозволів для пасажирських перевезень.

Також було прийнято рішення про обмін у цьому році універсальною квотою дозволів у кількості 2000 штук.

Під час засідання комісії Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури ініціювало можливість лібералізації міжнародних вантажних перевезень між Україною та Азербайджаном. Сторони вивчать можливість запровадження такого механізму та нададуть відповідь у рамках роботи Змішаної комісії.

LIGA360 допомагає бізнесам зростати. Тільки зараз замовте до 10 робочих місць LIGA360 за фіксованою ціною 10000 грн/міс. на пів року. Отримайте доступ до високоякісної бізнес-інформації та зручних інструментів роботи, які необхідні вашим менеджерам, юристам, бухгалтерам та HR. Замовте прямо зараз. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини