Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Rheinmetall відкриє в Україні завод із виробництва бронетехніки

Реклама

Німецький концерн Rheinmetall збирається відкрити збройовий завод в Україні протягом наступних 12 тижнів, тобто не пізніше середини осені 2023 року. Про це сказав директор концерну Армін Паппергер в інтерв'ю CNN, передає Liga.net.

Підприємство, де ремонтуватимуть броньовану техніку, а в перспективі - виготовлятимуть за ліцензією бронетранспортери Fuchs, знаходитиметься на заході України.

"Зараз [в Україні] є багато заводів, які виробляють продукцію військового призначення. Це просто ще один - і ми теж його можемо захистити", - сказав Паппергер.

Водночас він додав, що постачання боєприпасів має для України більший пріоритет, ніж виробництво нових танків. Протягом наступного року Rheinmetall збирається збільшити виробництво артилерійських снарядів зі 100 000 до 600 000 одиниць на рік, значна частина цього збільшення призначена для постачання в Україну.

Теоретично німецький концерн здатен буде забезпечити до 60% потреби України в артилерійських снарядах, сказав Паппергер.

Минулого тижня німецькі депутати попередньо погодили замовлення для Rheinmetall на виготовлення боєприпасів на суму 6 млрд євро, причому частина з них зарезервована для України. І якщо до повномасштабної війни в України концерну доводилося чекати на урядові контракти два-три роки, то зараз формальності вирішуються за чотири місяці.

Читайте також: MIGA почала надавати гарантії для страхування воєнних ризиків в Україні

LIGA360 - твоя бізнес підтримка. Тільки зараз скористайтеся акційною пропозицією. Замовте до 10 робочих місць за фіксованою ціною 10000 грн/міс. на пів року. На вибір - рішення для керівників, юристів, бухгалтерів, HR. Деталі за посиланням. 

 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини