Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін виправив помилку, яка вимагала від бізнесу працювати з Міноборони без прибутку

Реклама

Уряд вирішив проблему нарахування прибутку підприємствами легкої промисловості по держзамовленню. Про це повідомив Данило Гетманцев.
"Пам'ятаєте, коли виробників намагалися притягнути до відповідальності за 5% прибутку, відображеного в акцентованому Міноборони кошторисі? Будь-які безглузді претензії до легкої промисловості зняті", - написав він у Telegram.

Йдеться про помилку в постанові №335 щодо спрощення процедур закупівлі в умовах воєнного стану. Згідно з пп. 1 п. 1 постанови ціна на постачання товарів, виконання робіт та надання послуг для забезпечення потреб сектору безпеки і оборони, а також інших товарів, робіт і послуг для гарантованого забезпечення потреб безпеки і оборони України визначається на підставі калькуляції витрат, сформованої виконавцем державного контракту (договору). При цьому під час розрахунку ціни враховуються всі податки та збори, загальновиробничі, адміністративні, операційні та інші витрати виконавця, пов'язані з виготовленням товарів, виконанням робіт та наданням послуг.

Жодних згадок про обмеження прибутку в документі немає, точніше в ній взагалі відсутнє слово "прибуток", що дало підстави ДАСУ під час замовленого Міноборони аудиту "прочитати" документ у свій спосіб та нарахувати 2,5 млрд грн "завданих державі збитків". Детальний розбір читайте у матеріалі від Liga.net.

За словами Гетманцева, цю ситуацію відтепер можна вважати прикрим непорозумінням.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини