Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зростання цін на АЗС продовжуватиметься

Реклама

Після повернення повної ставки ПДВ на пальне бензин А-95 подорожчав у середньому на 3 гривні. Про це повідомив директор консалтингової групи А-95 Сергій Куюн на своїй сторінці у Фейсбук.

Динаміка у роздрібній мережі:

  • Бензин А-95 - плюс 3,01 грн/л (зростання податкового навантаження на 11 грн/л);

  • Дизпальне - плюс 3,45 грн/л (8 грн/л);

  • Автогаз - 1,47 грн/л (3 грн/л).

Найбільший приріст показали економ-мережі, що торгують в нижньому ціновому діапазоні та мають найменшу маржу. Й навпаки, преміум-мережі були дещо стриманіші.

Орієнтиром щодо майбутніх змін є оптовий ринок, який почав зростати ще напередодні податкових змін:

  • Бензин А-95 - 7,74 грн/л;

  • Дизпальне - 6,97 грн/л.

За словами Куюна, наразі відіграв фактор ПДВ, на черзі - акциз. Через те, що трейдери завезли великий обсяг пального усіх марок у травні-червні, запаси з «низьким» акцизом будуть мінімум до початку серпня.

На майбутню ціну крім закупівельної вартості також може вплинути фактор «оптимізації» нових податків, зокрема ПДВ.

"Вже є сигнали, що спеціалісти по «скручуванню» ПДВ побігли по трейдерах, пропонуючи свої послуги. Половина ринку точно скористується цими пропозиціями, принаймні так було до війни. Відповідно половина мереж, переважно «економ-частина» отримає більш низьку собівартість й буде намагатись конкурувати більш низькою ціною. Це буде гальмувати ціну у «брендів», які здебільшого не хочуть гратися в ігри з ПДВ. Думаю, 3-4 грн на літрі цей фактор цілком може зрізати", - підсумував експерт.

Усі ризики для бізнесу - як на долоні з рішенням LIGA360. Юридичні, договірні, майнові та медіа ризики контролюються з єдиного цифрового простору. Спробуй корпоративне рішення LIGA360 прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини