Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Порядок визначення країни походження товару приведуть у відповідність із Митним кодексом ЄС: Закон прийнято

Реклама

Верховна Рада на засіданні 14 липня підтримала в цілому євроінтеграційний законопроєкт № 5353-д, повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Доопрацьований проект Закону спрямований на імплементацію положень Митного кодексу Європейського Союзу та Угоди про асоціацію в частині положень щодо визначення непреференційного походження при імпорті в Україну товарів.

Пропонується тимчасово, на період воєнного стану, дозволити переміщення товарів територіями третіх країн, за винятком держави агресора, за умови документального підтвердження знаходження товарів під митним контролем в країнах транзиту.

Законодавчі ініціативи також обумовлені необхідністю використання суб'єктами ЗЕД у відносинах з країнами ЄС актуальної версії преференційних правил походження товарів, зокрема у найближчій перспективі, одночасне використання разом з діючими правилами походження Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження, до якої приєдналася Україна, альтернативних правил походження товарів, які передбачають низку уточнень та спрощень, що має сприяти експортно імпортним операціям з країнами ЄС.

Альтернативними правилами передбачено:

  • спрощення і прискорення процедур підтвердження преференційного походження товарів, що поставляються на умовах Угоди;

  • зменшення кількості підтверджуючих документів, можливості застосування електронних документів про походження товару;

  • збільшення терміну дії документів про походження з чотирьох до десяти місяців;

  • лібералізації критеріїв походження (правил походження до товарів), що дозволить українським виробникам збільшити обсяги експорту товарів з України на ринки країн ЄС.

LIGA360 - надійний помічник бізнесу в умовах воєнного стану. Не пропустіть жодної зміни законодавства, перевіряйте компанії та фізичних осіб, контролюйте реєстраційні зміни ваших об?єктів нерухомості. Придбайте LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини