Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роботодавцям збільшать штрафи за порушення колективних договорів

Реклама

Верховна Рада на засіданні 14 липня прийняла в цілому законопроєкт №7629 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення вимог законодавства про колективні угоди та договори».

Документом підвищено розмір штрафу за окремі види правопорушень:

  • ухилення від участі в колективних переговорах - від 10 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170-850 грн) (чинна норма - від 3 до 10);

  • ненадання інформації для ведення колективних переговорів і здійснення контролю за виконанням колективних угод, договорів - від 5 до 10 нмгд (85-170 грн) (чинна норма - від 1 до 5).

Водночас пропонується не накладати штраф на осіб, які представляють роботодавців, у яких кількість працівників не перевищує 25 осіб, і профспілки, коли вони представляють інтереси працівників таких роботодавців.

Закон набирає чинності через шість місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану.

В умовах воєнного стану законодавство для бізнесу змінюється щодня. Керівники аналізують очікувані правові зміни з рішенням LIGA360. Тепер результати пошуку можна побачити у вигляді схем і діаграм - щоб швидко виокремити важливі нововведення, роз'яснення та аналітику до них. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини