Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Харківська міськрада запровадила пільги для бізнесу

Реклама

За земельні ділянки, на яких розташовані пошкоджені об'єкти нерухомого майна, зменшена сума орендної плати та земельного податку на 2023 рік. Відповідне рішення було ухвалене 14 липня на позачерговій сесії Харківської міської ради.
Залежно від обсягу та характеру ушкоджень користувачі землі платитимуть від 1 до 70% сум орендної плати та земельного податку. Це стосується як фізичних осіб, так і підприємців.
Користувачів звільняють від сплати 30%, якщо об'єкт має незначні ушкодження, та від 70% - за наявності ушкоджень середньої тяжкості. Якщо ж внаслідок руйнувань об'єкт став непридатним для використання за цільовим призначенням, користувачі платитимуть лише 1% від суми, передбаченої договором оренди.
Як повідомили в Департаменті земельних відносин, на сьогоднішній день надійшло близько 650 заявок про пошкодження комерційного майна.

Також було ухвалене рішення про звільнення від сплати орендної плати та земельного податку за 2022 рік (для фізичних осіб - за  період з 1 січня по 31 грудня, для  юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців - з 1 березня по 31 грудня). 

Крім того, депутати проголосували за звільнення від сплати орендної плати та земельного податку за земельні ділянки, на яких розташовані об'єкти нерухомого майна, які тимчасово використовуються українськими військовими.

Де керівнику шукати інформацію для ухвалення рішень? На платформі LIGA360. Алгоритми дій для бізнесу, перевірка контрагентів та контроль репутації. Замовляй безкоштовний тест-драйв за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини