Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

ЄС профінансує розробку онлайн-платформи для моніторингу витрат на проєкти відновлення України

Реклама

Розпочато роботу над проєктом «Контроль витрат на відновлення», який фінансується Європейським Союзом, повідомило представництво ЄС в Україні.

Планується побудувати систему незалежного від уряду моніторингу витрат бюджетних та донорських коштів на відновлення, проаналізувати їх та залучити громадськість до моніторингу за відбудовою.

Для цього буде розроблено окрему онлайн-платформу - Big Recovery Portal, яка дозволить:

  • вести відкриту базу проєктів відновлення, які реалізують держава, громади, донори і благодійники;

  • моніторити витрати за цими проєктами з відкритих джерел;

  • аналізувати пріоритетність та доцільність проєктів, їх ризики і можливі вади;

  • залучати активних громадян і громадські організації до моніторингу конкретних проєктів відновлення через

механізм зворотнього зв'язку.

Портал буде взаємодіяти із цифровою екосистемою відновлення DREAM (Digital Restoration Ecosystem for Accountable Management), над якою працює Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури разом із коаліцією RISE. 

За допомогою власного аналізу та участі громадськості команда проєкту оцінюватиме якість реалізації тих проєктів, які будуть ініційовані через DREAM, а також допомагатиме державним органам відслідковувати появу можливих проблем. Для цього Big Recovery Portal буде інтегрований із системою е-закупівель Prozzoro, базою даних зруйнованих в ході російської агресії об'єктів damaged.in.ua та іншими джерелами відкритих даних.

Розробкою порталу займатиметься команда «Технології Прогресу», аналітичною складовою - Центр економічної стратегії та Інститут економічних і політичних досліджень.

Проєкт також надасть можливість активним громадянам та регіональним громадським організаціям долучитися до моніторингу та оцінки відновлених або побудованих об'єктів (передусім, соціальної інфраструктури). Для цього команда проєкту надаватиме субгранти та проводитиме тренінги для громадянського суспільства.

LIGA360 - надійний помічник бізнесу в умовах воєнного стану. Не пропустіть жодної зміни законодавства, перевіряйте компанії та фізичних осіб, контролюйте реєстраційні зміни ваших об'єктів нерухомості. Придбайте LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини