Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

1 вересня використання акцизних марок нового зразка стане обов’язковим

Реклама

З 1 вересня 2023 року в Україні стає обов'язковим використання марок акцизного податку нового зразка, нагадує Поліграфкомбінат «Україна».

Кабінет Міністрів України у червні затвердив нові зразки марок акцизного податку, право інтелектуальної власності на які належатиме виключно державному підприємству «Поліграфічний комбінат «Україна».

Посилення захисту паперової марки акцизного податку забезпечено завдяки зміні графічного дизайну, появі прихованих елементів захисту та голографічного захисного елементу з прихованою спектральною міткою. У комплексі методів захисного друку використовуються спеціальні захисні фарби, які приховані для людського ока, але спричиняють різноманітні оптичні ефекти при використанні спеціальних засобів контролюючими органами.

В Поліграфкомбінаті відзначили, що зміна дизайну та посилення захисту марок акцизного податку відбулася в межах встановленої для попередніх марок вартості, що не є фінансовим тягарем для виробників та постачальників підакцизних товарів.

Вартість марки акцизного податку з урахуванням голограми залишиться незмінною - на рівні 35 копійок для алкогольних напоїв та 16 коп. для тютюну.

Натомість враховуючи суттєвий приріст замовлень на нові зразки марок із посиленим рівнем безпеки, у бюджет держави від сплати акцизного податку надійдуть десятки мільярдів гривень. Ці кошти можна буде додатково витратити на посилення наших Сил оборони.

Також нова марка акцизного податку матиме всі передбачені законодавчими та нормативно-правовими актами України літеро-цифрові та кодові позиційні познаки. Це сприятиме подальшому впровадженню електронної системи контролю за обігом марок акцизного податку Track&Trace або інших цифрових технологій.

Нагадаэмо, Рада ухвалила Закон про запровадження електронної марки акцизного податку

Підприємство здійснює обіг підакцизних товарів? Уся інформація знайдеться в LIGA360. Основні документи, ліцензування та дозволи, облік і податки - переходь у потрібний розділ в один клікДеталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини