Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Встановлено розмір плати за незалежну верифікацію звіту з енергоаудиту

Реклама

Уряд постановою від 14 липня 2023 року № 720 встановив механізм розрахунку розміру плати за незалежну верифікацію звіту з енергоаудиту у разі вимоги замовника.

Відповідну постанову було розроблено на вимогу Закону України «Про енергетичну ефективність».

У Держенергоефективності пояснили, що незалежна верифікація зазначених звітів може здійснюватися на вимогу замовника енергоаудиту на платній основі.

Розмір плати визначається Урядом і відтепер становить 2% від вартості проведення енергоаудиту, визначеної відповідно до договору, але не менш як 2 тис. грн та не більш як 25 тис. гривень.

«Енергоаудит є відомим в ЄС та усьому світі інструментом для аналізу енерговитрат у будівлях, на підприємствах, об'єктах. Від правильно проведеного енергоаудиту залежить, наскільки результативними будуть подальші енергоефективні заходи та майбутня економія енергії й коштів. Тому моніторинг і верифікація є важливими, щоб забезпечити високу якість енергоаудитів в країні», - прокоментувала Голова Держенергоефективності Ганна Замазєєва.

LIGA360 - надійний помічник бізнесу в умовах воєнного стану. Не пропустіть жодної зміни законодавства, перевіряйте компанії та фізичних осіб, контролюйте реєстраційні зміни ваших об'єктів нерухомості. Придбайте LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини