Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпродспоживслужба продовжує контролювати дотримання бізнесом граничного рівня націнки на окремі продукти

Реклама

У Держпродспоживслужбі нагадали, що з метою усунення надмірного тиску на бізнес 19 червня 2023 року на засіданні Уряду було прийнято постанову № 650 «Про регулювання цін на окремі види продовольчих товарів та забезпечення стабільної роботи виробників продовольства в умовах воєнного стану».

Цією постановою з 01.07.2023 скасовано державне регулювання цін на товари, що мають істотну соціальну значущість та товари протиепідемічного призначення шляхом запровадження процедури декларування зміни роздрібних цін.

Разом з тим, звертаємо увагу суб'єктів господарювання на необхідності дотримання встановленого Постановою граничного рівня торговельної надбавки (націнки) у розмірі не більш як 10% на:

  • борошно пшеничне вищого сорту,

  • молоко пастеризоване жирністю 2,5% (у плівці),

  • яйця курячі категорії С1,

  • птицю (тушки курячі, четвертини тушки курячої),

  • олію соняшникову рафіновану,

  • хліб житньо-пшеничний та батон.

Держпродспоживслужба продовжує здійснювати контроль за формуванням, встановленням та застосуванням державних регульованих цін.

Зокрема, у червні 2023 року в м. Києві було здійснено позапланову перевірку суб'єкта господарювання, в ході якої встановлено, що суб'єктом господарювання при здійсненні реалізації зазначених продовольчих товарів, а саме: батона, борошна пшеничного вищого гатунку, хліба житньо-пшеничного, олії соняшникової рафінованої, яєць курячих категорії C 1, птиці (тушки курячої, четвертини тушки курячої), застосовано торговельну надбавку, що перевищує максимальний розмір 10%, чим порушено вимоги чинного законодавства.

За результатами перевірки складено акт, на підставі якого до суб'єкта господарювання застосовано адміністративно-господарські санкції у розмірі понад 264,8 тис. гривень.

Будьте готовими до перевірок контролюючих органів у 2023 році! Модуль "Мистецтво оборони" у LIGA360 надасть відповіді, як захистити бізнес правовим шляхом. Замовте прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини