Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ryanair розглядає можливість відновлення польотів в Україну до кінця 2023 року

Реклама

Ірландський лоукостер Ryanair розглядає можливість відновлення невеликої кількості рейсів в Україну до кінця 2023 року за умови успішних переговорів щодо часткового відкриття повітряного простору. Про це повідомив виконавчий директор авіакомпанії Майкл О'Лірі в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

"Розглядаємо два плани: один - коли війна закінчиться і все відкриється в один чи два дні. І другий, найбільш імовірний, згідно з яким ми можемо запланувати невелику кількість рейсів уже наприкінці цього року", - зазначив О'Лірі.

В якості прикладу, він навів досвід Ізраїлю, де авіація продовжує працювати.

"Літаки сідають щодня в Тель-Авіві, який розташований лише за 10 хвилин їзди від Західного берега, звідки запускають ракети. Було визначено, що літати безпечно, й вони (влада - ред.) можуть захистити літак", - сказав виконавчий директор Ryanair.

За його словами, наразі Мінвідновлення працює над тим, щоб наприкінці поточного року відновити деякі рейси в Україну.

"Я думаю, ми маємо бути оптимістами. Наразі міністерство працює над тим, щоб наприкінці цього року відновити деякі рейси до Києва та Львова. І якщо вони зможуть довести, що це безпечно, ми виконуватимемо ці рейси", - наголосив О'Лірі.

Водночас він зауважив, що якщо Україні не зможе переконати Європейську агенцію авіаційної безпеки та страхові компанії в безпечності виконання обмеженої кількості до Києва та Львова, авіакомпанія не зможе відновити польоти.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Більше робочих місць LIGA360 - фіксована ціна. Тільки зараз діють вигідні умови на рішення LIGA360 для бізнесу. Ви зможете підключити до 10 співробітників всього за 10000 грн/міс. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини