Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки приймає заявки від бізнесу для участі у робочих групах з розробки планів розвитку економіки України

Реклама

Уряд формує експертні робочі групи з розробки секторальних планів розвитку економіки України. Представники бізнесу можуть долучитися до роботи у групах, заповнивши спеціальну форму

Учасники груп отримають можливість представити свої пропозиції щодо комплексу необхідних реформ, інвестиційні проєкти та розрахунки необхідного фінансування. 

Перший етап проєкту триватиме до кінця жовтня 2023 року. На цьому етапі в групах будуть сформовані пропозиції для Плану України, необхідного для реалізації програми фінансової допомоги Ukraine Facility від Європейської Комісії. Програма розрахована на 50 млрд євро, які Україна отримає впродовж 2024-2027 років. 

Кошти будуть спрямовані в державний та приватний сектори економіки, для фінансування бюджетних витрат та реалізації стратегічних проєктів. В тому числі фінансування гарантій та фінансових інструментів у сумі 8 млрд євро дозволить залучити у 2-3 рази більші додаткові приватні інвестиції.

Надалі групи працюватимуть над пропозиціями для секторальних стратегій розвитку на 10 років. Стратегії будуть розраховані на 3 етапи: короткостроковий (2023-2024 рр.), середньостроковий (2025-2027 рр.) та довгостроковий (2028-2033 рр.). 

Всього буде створено понад 10 робочих груп щодо розвитку відповідних секторів економіки. На першому етапі розпочнуть роботу 5 груп за напрямами: 

  • Енергетика;

  • Агропромисловий комплекс;

  • Транспорт та логістика;

  • IT та комунікації;

  • Промисловість (машинобудування, критичні матеріали). 

Якщо ви бажаєте долучитися до робочих груп, заповніть форму за посиланням

З додатковими питання звертайтесь на електрону пошту: Recovery.Ukraine.MEU@gmail.com 

Запропонуйте своїй команді універсальний і зручний інструмент для роботи - рішення LIGA360. Придбайте його для 10 користувачів за ціною 3! На вибір - рішення для керівників, юристів, бухгалтерів та HR. Деталі акції. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини