Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АРМА зобов'яжуть відкрити реєстр арештованих активів - законопроєкт

Реклама

У Раді зареєстрували законопроєкт № 9515, який має вдосконалити механізм незалежного зовнішнього контролю за діяльністю АРМА.

Законопроєкт передбачає зміни щодо:

1) складу та порядку створення і роботи комісії із незалежної зовнішньої оцінки ефективності діяльності АРМА. Пропонується, що таку оцінку проводить комісія з 6 осіб, а саме по одній особі, визначеній керівником Держфінмоніторингу, Генеральним прокурором, Директором Національного антикорупційного бюро України, а також 3 особи, визначені Кабінетом Міністрів України відповідно до спільної пропозиції міжнародних та іноземних організацій, які протягом останніх трьох років до проведення оцінки надавали Україні міжнародну технічну допомогу у сфері запобігання і протидії корупції, кримінальної юстиції або виявлення, розшуку та управління активами. Законопроектом врегульовуються вимоги до осіб, які можуть бути членами такої комісії, визначається період діяльності АРМА, який підлягає оцінці (календарний рік), граничні строки проведення оцінки (дев'ять місяців), права і обов'язки членів комісії та інші концептуальні питання для забезпечення належної діяльності такої комісії;

2) забезпечення відкритого цілодобового доступу до Реєстру та відомостей, що містяться у ньому (крім даних, що дають можливість ідентифікувати особу). Пропонується закріпити на рівні закону граничний строк, протягом якого АРМА має забезпечити належне функціонування Реєстру, зокрема доступності та відкритості відповідних відомостей (до 1 грудня 2023 року). Також встановлюється відповідальність Голови АРМА за невиконання цієї вимоги Закону, як посадової особи, яка організовує та контролює роботу, несе персональну відповідальність за прозорість діяльності АРМА та результати його роботи.

Доступ до таких даних надаватиметься шляхом можливості перегляду, копіювання та роздруковування інформації, а також у вигляді набору даних (електронного документа), організованого у форматі, що дозволяє його автоматизоване оброблення електронними засобами (машинозчитування) з метою повторного використання.

LIGA360 дозволяє перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв?язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини