Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українська зернова асоціація просить Єврокомісію створити "зелені коридори" для зерна

Реклама

Українська зернова асоціація запропонувала Єврокомісії збільшити експорт Шляхами солідарності, компенсувавши частину витрат європейських перевізників та портів, що здійснюють транзит українського зерна.

У зв'язку зі зривом Чорноморської зернової ініціативи російською федерацією, Україна зіткнулися з нагальною потребою додатково збільшити пропускну спроможність “Шляхів солідарності” приблизно на 1-1,5 млн т зерна на місяць. Це можна зробити за рахунок експорту зерна через порти країн Балтії (Клайпеда та інші), Німеччини (Росток, Гамбург), Нідерландів (Роттердам), Хорватії (Рієка), Італії (Трієст) та Словенії (Копер).

Ці маршрути мало задіяні через складність і вартість логістики порівняно з іншими маршрутами. Різниця в ціні становить приблизно 30-40 євро за тонну.

УЗА просить ЄС запровадити «зелені коридори» для української сільськогосподарської продукції до морських портів країн Балтії, Німеччини, Нідерландів, Хорватії, Італії та Словенії, які включатимуть:

1) перенесення санітарного, фітосанітарного та ветеринарного контролю з пунктів пропуску на кордоні з Україною на територію країни призначення, що забезпечить значне збільшення експорту;

2) запровадження субсидій від Європейської Комісії для компенсації європейським перевізникам додаткових логістичних витрат на транзитні перевезення та часткової компенсації європейським портам - так званих портових витрат на українське зерно.

Аграрний бізнес щодня стикається з ризиками. LIGA360 допоможе захиститися від рейдерських атак, перевірити дані партнерів, слідкувати за змінами законів й перебігом земельної реформи. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини