Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено Порядок ведення Державного реєстру пестицидів і агрохімікатів

Реклама

Кабінет Міністрів постановою від 21 липня 2023 року № 758 затвердив Порядок ведення Державного реєстру пестицидів і агрохімікатів.

«Реєстр стане ефективним механізмом зі збору та уніфікації даних про зареєстровані в Україні пестициди та агрохімікати, а також забезпечить вільний доступ до цієї інформації», - наголошується у повідомленні пресслужби Міндовкілля.

За словами Міністра захисту довкілля і природних ресурсів Руслана Стрільця, реєстр дозволить, з одного боку, посилити контроль та запобігти потраплянню на територію України не дозволених препаратів, а з іншого - прискорити для імпортерів процедури ввезення та реєстрації пестицидів і агрохімікатів.

Завдяки Реєстру, на ЕкоСистемі у вільному доступі буде вся інформація про препарат та назву його діючої речовини. Можна буде власноруч, не за наклеєними тарними етикетками, перевірити дані про діючу речовину препарату, її безпечність, способи використання та обмеження тощо у декілька кліків у режимі 24/7.

Постанова набере чинності через шість місяців після її опублікування.

Ваш бізнес бачитиме на 360! Топ-команди шукають інформацію для ухвалення рішень у LIGA360. Замовте презентацію, щоб дізнатися більше.

LIGA360 - твоя бізнес підтримка. Тільки зараз скористайтеся акційною пропозицією. Замовте до 10 робочих місць за фіксованою ціною 10000 грн/міс. на пів року. На вибір - рішення для керівників, юристів, бухгалтерів, HR. Деталі за посиланням

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини