Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Європейська Рада ухвалила Закон про мікросхеми

Реклама

Єврсоюз ухвалив регламент щодо зміцнення європейської екосистеми напівпровідників, більш відомий як «Закон про мікросхеми». Про це повідомляє Європейська Рада.

Закон має на меті створити умови для розвитку європейської промислової бази в галузі напівпровідників, залучити інвестиції, сприяти дослідженням та інноваціям і підготувати Європу до будь-якої майбутньої кризи поставок мікросхем.

Програма має залучити 43 мільярди євро державних і приватних інвестицій (3,3 мільярда євро з бюджету ЄС) для подвоєння частку світового ринку напівпровідників ЄС з 10% зараз до щонайменше 20% до 2030 року.

"Із Законом про мікросхеми Європа стане лідером у світовій гонці напівпровідників. Ми вже бачимо це в дії: нові виробничі потужності, нові інвестиції, нові дослідницькі проєкти. І в довгостроковій перспективі це також сприятиме відродженню нашої промисловості та зменшенню нашої зовнішньої залежності," - сказав Ектор Гомес Ернандес, міністр промисловості, торгівлі та туризму Іспанії.

Після підписання президентом Європейського парламенту та головою Ради регламент буде опубліковано в Офіційному журналі Європейського Союзу та набуде чинності на третій день після публікації.

Довідково: мікросхеми - це невеликі пристрої, що складаються з напівпровідників (матеріалів, здатних пропускати або блокувати потік електроенергії) і здатних зберігати великі обсяги інформації або виконувати математичні та логічні операції. Вони необхідні для широкого спектру продуктів щоденного використання, від кредитних карток до автомобілів і смартфонів. З розвитком штучного інтелекту, мереж 5G та Інтернету речей очікується, що попит і ринкові можливості для мікросхем і напівпровідників суттєво зростуть.

Шукаєш точки росту бізнесу? Спробуй дашборд ризиків та можливостей у LIGA360. Функціонал дозволяє спільно з командою обговорити новини й економічні процеси, та прогнозувати їх вплив. Спробуй вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини