Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Мінінфраструктури відтермінувало запровадження обов’язкового використання е-ТТН

Реклама

Мінінфраструктури ухвалило рішення про відтермінування запровадження обов'язкового використання е-ТТН. Про це повідомив заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Анатолій Комірний.

Зазначене рішення ухвалено з урахуванням зворотнього зв'язку від бізнесу та звернень представників сфери перевезень автомобільним транспортом, рітейлерів, аграріїв та бізнес-асоціацій щодо викликів у переході на обов'язкове використання е-ТТН.

“Зважаючи на діючий військовий стан та умови, в яких зараз доводиться працювати, ми розуміємо, що бізнесу та провайдерам ЕДО треба більше часу на технічну підготовку та перелаштування своїх внутрішніх процесів для переходу на використання е-ТТН”, - зазначив Анатолій Комірний.

У поточному році використання е-ТТН здійснюватиметься на добровільних засадах. Інформація щодо обов'язкового запровадження е-ТТН буде відома після узгодження термінів прийняття законопроєкту № 6534 «Про внесення змін до Закону України "Про автомобільний транспорт" щодо запровадження товарно-транспортної накладної в електронній формі».

Як повідомлялося раніше, використання е-ТТН мало стати обов'язковим для всіх вантажних перевезень автомобільним транспортом з 1 серпня 2023 року.

LIGA360 - надійний помічник бізнесу в умовах воєнного стану. Не пропустіть жодної зміни законодавства, перевіряйте компанії та фізичних осіб, контролюйте реєстраційні зміни ваших об'єктів нерухомості. Придбайте LIGA360 прямо сьогодні.

Більше робочих місць LIGA360 - фіксована ціна. Тільки зараз діють вигідні умови на рішення LIGA360 для бізнесу. Ви зможете підключити до 10 співробітників всього за 10000 грн/міс. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини