Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Уряді пропонують впорядкувати правила поводження зі зброєю

Реклама

Кабмін схвалив зміни до Закону "Про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України" щодо вдосконалення порядку отримання, декларування та поводження з вогнепальною зброєю". Відповідний проєкт буде передано на розгляд Верховній Раді.

В МВС пояснили, що проєкт розроблено з метою впорядкування правил поводження зі зброєю, а також надання цивільним особам права задекларувати наявну зброю та боєприпаси до неї.

Цивільні особи зможуть задекларувати наявну зброю, але без обов'язку здавати її до завершення дії воєнного стану, і впродовж 90 днів після його завершення.

Документом буде визначено, яка вогнепальна зброя та боєприпаси підлягають декларуванню, а також встановлено заборону передавати задекларовану зброю іншим особам, крім органів Національної поліції України. Також передбачено заборону цивільним особам носити, зберігати, перевозити, застосовувати вогнепальну зброю та боєприпаси до неї, відомості про які відсутні у реєстрах і базах даних Міністерства внутрішніх справ України, чи які не задекларовані в органах Національної поліції України, на території, де не ведуться активні бойові дії тощо. Про це розповів Тарас Мельничук, постійний представник Уряду у ВР.

LIGA360 - надійний помічник бізнесу в умовах воєнного стану. Не пропустіть жодної зміни законодавства, перевіряйте компанії та фізичних осіб, контролюйте реєстраційні зміни ваших об?єктів нерухомості. Придбайте LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини