Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Видатки місцевих бюджетів на підвищення обороноздатності повинні складати не менше 10% - проєкт

Реклама

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт № 9531 щодо обов'язкового включення до видатків, що здійснюються з бюджетів сільських, селищних, міських територіальних громад, видатків, спрямованих на підвищення обороноздатності держави.

Метою проєкту є стимулювання органів місцевого самоврядування до реалізації заходів, спрямованих на підвищення обороноздатності держави (закупівлі товарів, робіт і послуг в інтересах військових частин, розташованих на території відповідних громад, а також прийняття та виконання місцевих програм, пов'язаних із підвищенням обороноздатності держави).

Законопроєктом пропонується:

  • включити до переліку видатків, що здійснюються з бюджетів сільських, селищних, міських територіальних громад закупівлю товарів, робіт і послуг в інтересах військових частин Збройних Сил України, розташованих на території відповідних сільських, селищних, міських територіальних громад, згідно пропозицій військових частин, погоджених Міністерством оборони України; реалізацію місцевих програм підвищення обороноздатності держави та сприяння матеріально-технічному забезпеченню Збройних Сил України.

  • установити, що з 1 січня 2024 року та на період дії воєнного стану в Україні такі видатки повинні складати не менше 10% від загального обсягу щорічних видатків з бюджетів сільських, селищних, міських територіальних громад.

Набрання чинності законом планується з дня, наступного за днем його опублікування. Водночас норма щодо встановлення обсягу видатків на рівні не менше 10% від загального обсягу щорічних видатків з бюджетів сільських, селищних, міських територіальних громад набирає чинності з 1 січня 2024 року та діятиме виключно протягом періоду дії воєнного стану в Україні.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини