Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комітет ВР схвалив до другого читання законопроєкт про реформу антимонопольного законодавства

Реклама

Комітет ВР з питань економічного розвитку на засіданні 25 липня більшістю голосів рекомендував Верховній Раді прийняти законопроєкт № 5431 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення діяльності Антимонопольного комітету України» у другому читанні та в цілому з техніко-юридичним доопрацюванням. Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

У засіданні, крім народних депутатів та представників органів влади, прийняли участь також представники США та Євросоюзу.

«Успішна ринкова економіка вимагає рівних можливостей для усіх суб'єктів господарювання. Як футбольний матч вимагає незаангажованого рефері зі свистком, жовтими та червоними картками, так само ринку потрібен той, хто забезпечуватиме рівні умови гри», - зазначила керівниця відділу з питань торгівлі і промисловості посольства США в Україні Шерон Райан..

Водночас очільник команди ЄС з приведення правил та практик державної допомоги у відповідність до законодавства ЄС в Україні Штефан Сабау вказав на важливість забезпечення можливостей для виконання Антимонопольним комітетом і функцій нагляду за сферою державної допомоги. Йдеться про невідповідність acquis ЄС запропонованих у законопроекті поправок, що стосуються державної допомоги. За його словами, Представництво ЄС підтримує законопроект № 5431 за виключенням цих пунктів.

Голова Антимонопольного комітету Ольга Піщанська наголосила, що реформа антимонопольного законодавства є не тільки частиною міжнародних зобов'язань України, але й запорукою стійкості української економіки, тому ухвалення цього законопроєкту є лише першим кроком у процесі реалізації реформи.

В АМКУ нагадали, що зазначений законопроєкт був схвалений парламентом у першому читанні ще в липні 2021-го.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Більше робочих місць LIGA360 - фіксована ціна. Тільки зараз діють вигідні умови на рішення LIGA360 для бізнесу. Ви зможете підключити до 10 співробітників всього за 10000 грн/міс. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини