Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Укренерго радить запасатися генераторами на зиму

Реклама

Наразі неможливо спрогнозувати ймовірність блекаутів чи відключень електроенергії, оскільки це насамперед залежить від характеру та успішності російських ракетних атак. Тому українцям бажано за можливості підготувати до зими або докупити електрогенератори. Про це під час пресконференції сказав голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми не знаємо, що ворог готує нам на зиму. Що ми можемо - це підготуватися. Є три учасники битви: ЗСУ, енергетики та громадяни України", - зазначив Кудрицький.

Він підкреслив, що споживачі можуть суттєво допомогти підготувати енергосистему до опалювального сезону.

"Українці - це одна з найбільш генераторооснащених націй, тепер ми маємо стати ще й однією з найбільш енергозберігаючих націй. І це теж потреба часу, питання стабільної роботи енергосистеми", - пояснив він.

Голова правління "Укренерго" також наголосив на необхідності раціонального використання електроенергії, особливо в години максимальних навантажень на енергосистему ввечері.

"Це не означає відмову від електроенергії, це означає звикнути раціонально користуватися енергоресурсами", - зазначив Кудрицький.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини