Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АМКУ оштрафував низку компаній за неподання інформації

Реклама

26 липня 2023 року Тимчасова адміністративна колегія Антимонопольного комітету винесла низку рішень щодо суб'єктів господарювання, які вчинили порушення, передбачене пунктами статті 50 Закону «Про захист економічної конкуренції», а саме - неподання інформації на вимогу Комітету. Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Зокрема, комісія винесла рішення про накладення штрафу у розмірі 2 476 794 грн на ТОВ «Запорізький енергетичний альянс» за неподання інформації на вимогу в. о. голови Комітету. Зазначена інформація була необхідна АМКУ в рамках дослідження стану конкуренції на організованих сегментах ринку електроенергії в торгових зонах Об'єднаної енергетичної системи України та «Острів Бурштинської ТЕС».

Зазначається, що товариству було надіслано вимогу про надання інформації, відповідь на яку воно мало надіслати у 7-денний строк з дня отримання. Однак компанія не надіслала ні інформацію у відведений строк, ні обґрунтованих клопотань про подовження строку її надання. Було порушено справу, в результаті розгляду якої дії відповідача визнано порушенням, передбаченим пунктом 13 статті 50 Закону «Про захист економічної конкуренції» та накладено штраф.

За порушення цього ж пункту статті 50 Закону ТАК АМКУ оштрафувала ТОВ «Сокар енерджі Україна» на 2 035 463 грн. Комітетом в рамках розпочатого дослідження здійснювався збір та аналіз інформації щодо дотримання суб'єктами господарювання законодавства про захист економічної конкуренції на ринках нафтопродуктів (пального), зокрема, щодо встановлення цін на нафтопродукти протягом 2022 року. В рамках цієї роботи товариству було направлено вимогу - протягом 10 днів надати необхідну Комітету інформацію, а також пояснення й копії документів. Воно не надало інформацію у встановлений строк, що є порушенням законодавства та тягне за собою накладення штрафу.

Також комісія ухвалила рішення про накладення штрафу на дві компанії, які не надали Комітету інформацію, що була необхідна йому в рамках розгляду справи за ознаками вчинення ТОВ «ГК «Нафтогаз Трейдинг» порушення антимонопольного законодавства у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку оптової реалізації (постачання) природного газу. Зокрема, сукупно за два порушення на 179 020 гривень оштрафовано товариство з обмеженою відповідальністю «Газовик+», яке не надіслало відповіді на дві вимоги про подання інформації Комітету у встановлений строк. Та на 60 268 гривень оштрафовано товариство «Мегаватт енерго сервісна компанія» за неподання інформації Комітету у встановлений строк.

Напередодні АМКУ наклав штрафи за інформаційні порушення ще на низку компаній, зокрема ПАТ «Укрнафта», АТ «Страхова компанія «ІНГО» та інші.

Усі ризики для бізнесу - як на долоні з рішенням LIGA360. Юридичні, договірні, майнові та медіа ризики контролюються з єдиного цифрового простору. Спробуй корпоративне рішення LIGA360 прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини