Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 серпня застосовується оновлена форма податкової накладної

Реклама

З 01 серпня набирає чинності наказ Мінфіну від 17 травня 2023 року № 256 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України».

Цим наказом Мінфіну внесено зміни до:

Згідно з нормами Податкового кодексу нові форми декларацій (розрахунків) застосовуються для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення.

Таким чином, застосування оновлених форм починається з:

  • 01 серпня 2023 року - для податкових накладних та розрахунків коригування кількісних та вартісних показників до податкових накладних, які з вказаного періоду платники направляють на реєстрацію в Єдиному реєстрі податкових накладних (у тому числі і податкові накладні та розрахунки коригування кількісних та вартісних показників до таких накладних, які складені до 01.08.2023 та не зареєстровані в Єдиному реєстрі податкових накладних);

  • 01 вересня 2023 року - для податкової декларації з ПДВ, тобто яка подається починаючи із звітного (податкового) періоду за серпень 2023 року.

Також починаючи з 01 вересня 2023 року за оновленою формою подається уточнюючий розрахунок податкових зобов'язань з НДС у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок.

За матеріалами ДПС.

Ваш бізнес бачитиме на 360! Топ-команди шукають інформацію для ухвалення рішень у LIGA360. Замовте презентацію, щоб дізнатися більше.

Замовте LIGA360 для бізнесу на вигідних умовах. Підключіть до 10 працівників за фіксованою ціною 10000 грн/міс. Забезпечте ключові ролі в команді - керівників, юристів, бухгалтерів, HR - інструментами та інформацією для ухвалення рішень. Замовляйте за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини