Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна та Хорватія домовилися про використання хорватських портів для експорту українського зерна

Реклама

Україна та Хорватія домовилися про можливість використання хорватських портів на Дунаї та в Адріатичному морі задля транспортування українського зерна, повідомили в МЗС України.

31 липня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів переговори з міністром закордонних і європейських справ Республіки Хорватія Гордоном Гирличем-Радманом під час його візиту до України.

Головною темою переговорів була зброя та український продовольчий експорт.

«Ми домовилися про можливість використання хорватських портів на Дунаї та в Адріатичному морі задля транспортування українського зерна. Зараз ми будемо працювати над тим, щоб прокласти якомога ефективніші маршрути до цих портів та максимально скористатися цією можливістю. Кожен внесок у розблокування експорту, кожні відкриті двері - це справжній, дієвий внесок у продовольчу безпеку світу. Дякую Хорватії за конструктивну допомогу», - підкреслив Дмитро Кулеба.

Міністри також обговорили підготовку до Міжнародної донорської конференції з розмінування в Україні, яка відбудеться у Загребі в жовтні. Глава МЗС України висловив вдячність Хорватії, яка взяла на себе роль одного з глобальних лідерів з розмінування в Україні.

Дипломати також приділили значну частину переговорів впровадженню Формули миру Президента України Володимира Зеленського.

«Хорватська сторона підтвердила готовність взяти участь у втіленні цілої низки пунктів Формули миру: щодо продовольчої безпеки, енергетичної безпеки, відновлення поваги до статуту ООН і територіальної цілісності України, досягнення справедливості за російські злочини та запобігання екоциду. Ми дуже вдячні. Це саме та конкретика, якої ми очікуємо від інших країн і ми продовжуємо спільно працювати над реалізацією Формули миру та проведення відповідного саміту», - заявив глава МЗС України.

Нагадаємо, Литва пропонує посилити альтернативний маршрут експорту українського зерна через країни Балтії

Корпоративне рішення LIGA360 - надійний помічник для аграрного бізнесу. Законодавство та аналітика про земельні відносини під час війни, перевірка партнерів та клієнтів в Україні та Великобританії, моніторинг статусу земельної ділянки. Докладніше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини