Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС нагадує про відповідальність за торгівлю через Instagram та Facebook без держреєстрації

Реклама

Державна податкова служба нагадує платникам податків, які займаються продажами товарів чи наданням послуг, про обов'язкову державну реєстрацію.

Відсутність держреєстрації призводить до притягнення до адміністративної (ст. 164 КпАП - штраф 17000 - 34000 грн з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва чи без такої) та, в певних випадках, до кримінальної відповідальності.

Є громадяни, які нехтують обов'язком реєстрації підприємницької діяльності, що є порушенням встановлених законодавством вимоги. Як результат, це призводить до:

  • здійснення господарської діяльності без державної реєстрації;

  • використання праці найманих осіб без належного оформлення трудових відносин та відсутності мінімальних соціальних гарантій;

  • виплати заробітної плати «в конвертах»;

  • продажу товару, який придбаний без документів, або імпортований без офіційного митного оформлення;

  • непроведення розрахунків через РРО/ПРРО;

  • проведення розрахунків через банківські картки фізичних осіб;

  • ухилення від сплати податків тощо.

ДПС постійно отримує інформацію про факти здійснення систематичної господарської діяльності без державної реєстрації, зокрема, через соціальні мережі Instagram, Facebook. Кожен такий випадок досліджується та перевіряється працівниками податкових органів, а у випадку підтвердження - вживаються заходи відповідного реагування.

Українські підприємці перевіряють контрагентів у LIGA360. Отримайте досьє на 6,8 млн українських компаній. Перевіряйте ризик-фактори щодо співпраці, перевірте останні зміни та налаштуйте моніторинг. Деталі за посиланням 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини