Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні створять єдину базу державних підприємств

Реклама

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив Мінекономіки та Фонду держмайна спільно з Мінцифри створити єдину базу підприємств, які перебувають у власності держави, та їхніх юридичних осіб-власників. Про це він повідомив у Telegram.

«Обговорили наступні кроки для реалізації реформи ефективного управління державним майном з Мінекономіки та ФДМУ. Наразі в управлінні держави перебувають понад три тисячі об'єктів. 109 визначені стратегічними й не підлягатимуть приватизації. Ще більш ніж 600 підприємств у галузі енергетики, транспорту й оборонно-промислового комплексу залишатимуться в управлінні держави до кінця воєнного стану», - написав Денис Шмигаль.

За його словами, у критично важливих компаніях надалі впроваджуватиметься реформа корпоратизації для підвищення їхньої ефективності, що є одним з маркерів відповідності критеріям ОЕСР.
Водночас , як зазначив очільник Уряду, уже більш як 1900 об'єктів передані Фонду державного майна.

«Дав завдання прискорити передачу інших підприємств. Це потенційні проєкти для інвесторів, додана вартість, нові робочі місця. Для цього такі об'єкти мають бути надалі виставлені на прозорі електронні аукціони. Перед Фондом державного майна цього року стоїть завдання продовжити малу приватизацію і розпочати велику», - проінформував Шмигаль.

Також він дав доручення Мінекономіки та ФДМУ спільно з Мінцифри створити єдину базу підприємств, які перебувають у власності держави, та їхніх юридичних осіб-власників.

Перевіряйте компанії, приватних підприємців та фізосіб у LIGA360. Система відобразить офіційні дані з держреєстрів: реквізити, судові справи, фінансовий і податковий стан. Дізнайтеся як мінімізувати ризики для бізнесу, замовивши презентацію.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини