Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За півтора року війни повністю з російського ринку вийшли лише 13 іноземних банків - KSE Institute

Реклама

За півтора року після вторгнення Росії в Україну повністю вийшли з російського ринку лише 13 установ. Про це свідчать дані проекту Leave Russia від KSE Institute.

З великих гравців пішли Societe Generale, Home Credit та PPF, а згортають або призупинили бізнес такі банки, як: Deutsche Bank, BNP Paribas, Commerzbank, Citigroup, Pekao SA, Morgan Stanley, Crеdit Agricolе та інші. 

Ще залишаються працювати в рф Raiffeisen Bank International, UniCredit Group, OTP Bank, Credit Europe Bank,а також такі китайські, японські та південно-корейські установи, як: Bank of China, China Construction Bank, ICBC Bank, Agricultural Bank of China, Mizuho Bank та KEB HNB Bank.

За даними проекту Leave Russia від KSE Institute, в 2023 році повноцінно або частково в Росії продовжує працювати 61 іноземний банк (включаючи банки з іноземним капіталом та їх представництва) та фінансові компанії платіжних систем.

KSE Institute також проаналізували показники капіталу і активів та зібрали додаткову інформацію про суми процентного та комісійного доходу і чистого прибутку, отриманого в 1 кварталі 2023 року та про країни, в яких розташовані материнські групи зазначених банків і перевірили додатково чи здійснювався їх продаж з початку війни.

В таблиці нижче наведено перелік деяких іноземних банків, яким вдалось наростити активи або чистий прибуток за 2022 рік:

На початок 2023 року до статистики Центрального банку Росії увійшло 65 банків, які перебувають під прямим або непрямим контролем іноземних юридичних осіб або громадян, а також організацій, де більш ніж 50% голосів мають право розпоряджатися кінцевими власниками - нерезидентами. Усього в Росії працює 108 банків за участю нерезидентів у капіталі.  

LIGA360 дозволяє перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв?язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини