Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ ліквідував банк "Конкорд"

Реклама

Правління Національного банку ухвалило рішення про відкликання банківської ліцензії в АТ «АКБ «Конкорд» та його ліквідацію з 01 серпня 2023 року. Про це інформує пресслужба регулятора.

У НБУ зазначають, що частка фінустанови становила 0,17% від активів платоспроможних банків, тож виведення його з ринку не вплине на стабільність банківського сектору України.

Відповідне рішення ухвалене згідно статті 77 Закону "Про банки і банківську діяльність" у зв'язку із систематичним порушенням банком вимог законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Крім того, протягом останніх двох років Нацбанк за результатами здійснення нагляду у сфері ПВК/ФТ за вчинені «Конкордом» порушення застосував до нього такі заходи впливу, як накладення штрафу в загальному розмірі 60, 400 млн грн та письмове застереження.

Водночас в НБУ запевнили, що кожен вкладник банку отримає від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб відшкодування в повному розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані станом на кінець дня, що передує дню початку процедури виведення банку з ринку, крім випадків, передбачених частиною четвертою статті 26 Закону «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

Орієнтовна загальна сума виплат гарантованої суми вкладникам на 01 липня 2023 року становить 1 116,25 млн грн.

Крім позбавлення ліцензії, НБУ наклав на «Конкорд» штраф у розмірі 400 тис. грн за не супроводження переказу коштів необхідною інформацією про отримувача переказу коштів (пп. «а» п. 2 ч. 1 ст. 14 Закону № 361-IХ) та не супроводження не переказу коштів інформацією про платника (ініціатора переказу) (пп. «б» п. 1 ч. 1ст. 14 Закону № 361-IХ).

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Більше робочих місць LIGA360 - фіксована ціна. Тільки зараз діють вигідні умови на рішення LIGA360 для бізнесу. Ви зможете підключити до 10 співробітників всього за 10000 грн/міс. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини