Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено вимоги до організації діяльності продовольчих та непродовольчих ринків

Реклама

Кабмін постановою від 28 липня 2023 р. № 785 вніс зміни до Положення про основні вимоги до організації діяльності продовольчих, непродовольчих та змішаних ринків.

Змінами передбачено, що у разі коли підприємець провадить торговельну діяльність, суб'єкт господарювання за наявності у нього можливостей за заявою такого підприємця укладає з ним договір оренди торговельного місця.

Також скасовано застарілу норму щодо сплати ринкового збору в разі, коли підприємець провадить торговельну діяльність 30 і більше днів на одному ринку.

Крім того, втратила чинність постанова від 5 березня 2009 р. № 278 "Про заходи щодо стабілізації цін за надання послуг та оренду торгових приміщень (площ) у торговельних об'єктах, на ринках з продажу продовольчих та непродовольчих товарів в умовах фінансово-економічної кризи", яка дозволяла міським держадміністраціям встановлювати граничні розміри плати за послуги, що надаються у торговельних об'єктах, на ринках з продажу продовольчих та непродовольчих товарів; граничні рівні цін, нормативи рентабельності (у розмірі не вище 20 відсотків) за надання в оренду торгових приміщень (площ), торговельно-технологічного та/або холодильного устаткування у торговельних об'єктах, на ринках з продажу продовольчих та непродовольчих товарів.

Підприємці слідкують за змінами з LIGA360. Це рішення дозволяє моніторити всі важливі фактори, що можуть впливати на діяльність компанії. Слідкуйте за законодавчими змінами, реєстраційними змінами компаній, згадками в ЗМІ. Відчуйте повний контроль інформації з LIGA360. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини