Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи потрібно повертати грантові кошти у разі мобілізації підприємця?

Реклама

Якщо підприємець отримав грант, витратив кошти на придбання обладнання, найняв працівників, а його призвали захищати Батьківщину, він не  мусить у цьому випадку повертати отримані за грантом кошти, пояснили у Чернівецькому обласному центрі зайнятості.

Відповідні правила передбачені Порядком надання мікрогрантів. Так, у пункті 20 Порядку встановлено, що у разі призову отримувача на військову службу під час мобілізації, що підтверджується відповідними документами та заявою на ім'я керівника регіонального центру зайнятості, виконання обов'язкової умови договору мікрогранту щодо створення робочих місць тимчасово зупиняється та продовжується після демобілізації отримувача

У пункті 23 Порядку зазначається, що у разі невикористання або використання не в повному обсязі мікрогранту у зв'язку з його призовом на військову службу, такий отримувач може звернутися протягом одного місяця після демобілізації до Державного центру зайнятості для отримання невикористаної суми мікрогранту за умови дії програми.

Де підприємцю шукати роз?яснення законодавства та довідкову інформацію? Всі відповіді надасть LIGA360. Дізнавайтеся від експертів про новації воєнного стану та важливі новини для українського бізнесу. Більше переваг за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини