Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Автоматичне розблокування податкових накладних: строки та умови

Реклама

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області роз'яснили, за яких умов здійснюється автоматична реєстрація податкових накладних в ЄРПН після прийняття рішення про врахування таблиці даних платника ПДВ.

Так, змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів від 02 червня 2023 року № 574, які набули чинності 8 липня 2923 року, передбачено, що автоматична реєстрація податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН здійснюється на 5-й робочий день після прийняття рішення про врахування Таблиці даних платника податку на додану вартість.

Одночасні умови для автоматичної реєстрації ПН/РК в ЄРПН:

  • відсутнє рішення контролюючого органу про неврахування Таблиці даних;

  • операції з кодами товарів/послуг згідно з УКТ ЗЕД/ДКПП, врахованими в Таблиці даних, не відповідають критеріям ризиковості здійснення операцій;

  • стосовно платника відсутнє діюче рішення про відповідність критеріям ризиковості платника податку;

  • такі ПН/РК складені та подані на реєстрацію в ЄРПН не раніше місяця, що передує місяцю, в якому враховано Таблицю даних;

  • у день такої автоматичної реєстрації наявна сума податку, на яку платник податку має право зареєструвати ПН/РК в ЄРПН обчислена відповідно до п. 200-1.3 або 200-1.9 ст. 200-1 ПК.

Усі ситуації й алгоритми дій для бізнесу - на ІТ-платформі LIGA360. Покрокові описи дій, думки експертів, галузева аналітика. Дізнавайтеся більше за посиланням.

Запропонуйте своїй команді універсальний і зручний інструмент для роботи - рішення LIGA360. Придбайте його для 10 користувачів за ціною 3! На вибір - рішення для керівників, юристів, бухгалтерів та HR. Деталі акції.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини