Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мобільні оператори зможуть швидше отримувати землю для будівництва базових станцій - проєкт

Реклама

У Верховній Раді зареєстровано урядовий законопроєкт № 9549 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури відведення земельних ділянок для розвитку цифрової інфраструктури".

Як раніше повідомили в Уряді, проєкт дасть змогу мобільним операторам отримувати землю для будівництва базових станцій за 1-3 місяці замість 6.

Крім договорів оренди, в операторів з'являться додаткові інструменти, як швидше надати зв'язок:

  • оформлювати сервітут для будівництва мобільних мереж (не менше ніж на 5 років). Це право, що дасть змогу користуватися чужою землею в установлених межах. І заощадить час, який витрачали на оформлення оренди й зміну цільового призначення землі.

  • встановлювати тимчасові споруди замість базових станцій «з нуля». У воєнний час це швидший і доцільніший спосіб повернути людям зв'язок після деокупації, доки йде будівництво основних мереж.

Також проєктом передбачено двотижневий строк розгляду клопотання про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок відповідними органами виконавчої влади або органами місцевого самоврядування.

Рік тому підготовка документації для будівництва веж тривала від 12 місяців, але Уряд пришвидшив процес до 6 місяців. Завдяки новим змінам це займатиме до 1-3 місяців.

Запропонуйте своїй команді універсальний і зручний інструмент для роботи - рішення LIGA360. Придбайте його для 10 користувачів за ціною 3! На вибір - рішення для керівників, юристів, бухгалтерів та HR. Деталі акції. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини