Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні розпочалась робота над правовим регулюванням штучного інтелекту

Реклама

В Україні розпочалась робота над правовим врегулюванням штучного інтелекту. Про це повідомив Віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров

Він зазначив, що було проведено стратегічну сесію із залученням експертів, урядовців, народних депутатів та юристів, де обговорили шляхи, якими може йти Україна у сфері правового регулювання ШІ.

«Ми повинні не відставати від всього світу, а очолити тренд ШІ. Розуміти, що відбувається, швидко реагувати та мати власну стратегію. Неможливо говорити про цифрову державу, якщо ми не формуємо прогресивну політику в напрямі штучного інтелекту та адженду для світу», - наголосив Федоров.

За його словами, наразі штучний інтелект активно використовується у різних напрямах. Зокрема, Мінцифри розробляє віртуального помічника в Дії, щоб він швидко відповідав на питання користувачів. Також ШІ допомагатиме Держстату обробляти та аналізувати дані.

Окремим треком є використання штучного інтелекту у сфері військових технологій. Він допомагає фіксувати переміщення техніки та особового складу окупантів, збивати ворожі ракети, ефективніше наводити на цілі БПЛА тощо.

«Але нам потрібно більше. Тому створюємо умови, щоб топові міжнародні компанії, які займаються штучним інтелектом, приходили на український ринок. Попереду багато роботи», - резюмував Федоров.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини