Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЄС розширює санкції проти Білорусі

Реклама

Рада ЄC запровадила нові обмежувальні заходи, які допоможуть гарантувати, що російські санкції не можна буде обійти через Білорусь. Про це повідомила Єврокомісія.

Санкції розширюють заборону на експорт до Білорусі низки товарів і технологій, які сприяють військовому та технологічному розвитку Білорусі. Рада також накладає додаткову заборону на експорт вогнепальної зброї та боєприпасів, товарів і технологій, придатних для використання в авіаційній та космічній промисловості. 

Зміни також узгоджують санкції проти Білорусі з режимом санкцій проти Росії.

Ці обмежувальні заходи є прискореними з огляду на терміновість, пов'язану з боротьбою з обходом певних дуже чутливих товарів і технологій. Вони не перешкоджають решті пропозицій, поданих Верховним представником Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки та Комісією щодо внесення змін до Рішення 2012/642/CFSP і Регламенту (ЄС) № 765/2006 від 26 січня 2023 року, які залишаються в силі.

Перевірити компанію у санкційних списках та її зв'язки з рф та рб можна з LIGA360. Захистіться від токсичних бізнес-зв'язків прямо сьогодні. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини