Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Практичні питання тлумачення окремих термінів Загального стандарту звітності CRS: інформаційний лист ДПС

Реклама

ДПС надала інформаційний лист №5, в якому розглянуто практичні питання тлумачення окремих термінів Загального стандарту звітності та належної перевірки інформації про фінансові рахунки (Common Standard on Reporting and Due Diligence for Financial Account Information) (Загальний стандарт звітності CRS).

У листі ви дізнаєтеся про:

- правову основу імплементації Загального стандарту звітності CRS;

- допустимі відхилення від тексту cтандарту під час його імплементації у законодавство України;

- визначення кола організацій, які є підзвітними фінансовими установами та на які поширюються вимоги статті 39-3 Податкового кодексу України;

- непідзвітні фінансові установи;

- фінансові рахунки;

- виключені рахунки тощо.

Нагадаємо, з 1 липня запроваджено Загальний стандарт звітності CRS. Фінансові агенти з 1 липня 2023 року зобов'язані вживати заходи належної комплексної перевірки з метою виявлення підзвітних рахунків та щороку, до 1 липня, подавати до ДПС звіт про підзвітні рахунки. Вперше звіт про підзвітні рахунки потрібно буде подати у 2024 році за друге півріччя 2023 року (перший звітний період). В подальшому звітним періодом вважатиметься попередній календарний рік.

А ви впевнені у due dilligence процедурах вашого бізнесу? Повноту інформації забезпечить рішення LIGA360. Досьє на 6,8 млн компаній, перевірка міжнародних санкційних списків, пошук токсичних зв'язків з рф та рб. Замовте LIGA360 сьогодні та забезпечте топ-команду інструментами для ухвалення рішень.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини