Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Україна розглядає можливість страхування суден, які йтимуть "зерновим коридором"

Реклама

Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Україна застрахувала всі торгові судна, які здійснюють експорт та імпорт товарів через дунайські порти, та розглядає можливість страхування суден, які йтимуть "зерновим коридором", передає Укрінформ.

«Це спрацює один раз. Ми розуміємо, що у випадку якщо росіяни затоплять або підірвуть будь-яке торгове судно, це колосально ускладнить нашу роботу з партнерами щодо зернового коридору. Тому, звичайно, потрібна підтримка партнерів, щоб цього не сталося. Але зі свого боку ми такі ризики страхуємо за рахунок нашого бюджету», - додав Прем'єр-міністр.

Нагадаємо, Україна та Хорватія домовилися про використання хорватських портів для експорту українського зерна, а Литва пропонує посилити альтернативний маршрут експорту українського зерна через країни Балтії. Також стало відомо, що Польща підтримує спрощення транзиту зерна з України до портів Балтії.

Аграрний бізнес щодня стикається з ризиками. LIGA360 допоможе захиститися від рейдерських атак, перевірити дані партнерів, слідкувати за змінами законів й перебігом земельної реформи. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини