Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фонд держмайна запустив сайт Земельного банку

Реклама

Фонд держмайна презентував сайт, присвячений запуску Земельного банку, на якому опубліковані відповіді на головні запитання, а також карта, де розміщені землі, які будуть акумулюватися в Земельному банку. Про це повідомляє пресслужба ФДМУ.

«Головна мета - побороти корупцію на державних сільгоспземлях. Щорічно недобросовісні менеджери державних агропідприємств здавали бізнесу державні землі в оренду за сірими схемами. У їхні кишені потрапляли десятки мільйонів доларів кешу, а державі - збитки», - наголосив Голова Фонду Рустем Умєров.

В ФМДУ зазначили, що майже 700 тис. га державних с/г земель роками не приносили жодних коштів для бюджету та громадян. Аби це змінити Фонд планує акумулювати державні с/г землі в Земельному банку, який буде здавати ці землі в оренду на відкритих онлайн-аукціонах на Prozorro.Продажі.

Новий інвестиційний продукт дозволить кожному українцю розпочати власну справу, орендувавши прозоро та відкрито земельну ділянку через онлайн-аукціон. Перші аукціони відбудуться в 2024 році.

За попередніми розрахунками, очікуваний економічний ефект від запровадження прозорої оренди складатиме до 7 млрд грн на рік.

Нагадаємо, 27 липня Верховна Рада ухвалила Закон, який запускає прозору оренду державних с/г земель через онлайн-аукціони (законопроєкт № 7588). Він передбачає створення Фондом держмайна Земельного банку.

Як захистити земельну ділянку від рейдерських захоплень? Спробуйте SMS-Маяк Земля - сервіс інформування про початок та хід реєстраційної процедури щодо об'єктів землекористування. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини