Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закупівлі за кошти міжнародних організацій проходитимуть в Prozorro

Реклама

Уряд 4 серпня ухвалив постанову, яка дає можливість закуповувати товари і роботи за кошти міжнародних донорів через  електронну систему закупівель Prozorro, повідомляє Урядовий портал.

Раніше закупівлі обладнання і техніки для сфери соціального захисту здійснювались за правилами Світового банку та були незрозумілими для українського бізнесу. Через те, що закупівлі відбувалися поза межами системи Prozorro, була низька конкуренція і низький відсоток успішності торгів.

Відтепер, в рамках експериментального проекту, який  триватиме з 1 серпня 2023 р. по 31 серпня 2024 р., процедури закупівель здійснюватимуться через Prozorro, а функції організатора торгів виконуватиме ДУ «Професійні закупівлі».

Під час реалізації проекту, Мінекономіки і ДУ «Професійні закупівлі» протестують на практиці механізм проведення торгів за правилами Світового банку в системі Prozorro та роботу нового модуля «Закупівлі за кошти донорів». Це допоможе сформувати центр експертизи проведення закупівель за правилами Світового банку та підготуватись до проведення електронних закупівель для відновлення за кошти міжнародних партнерів.

Оплата послуг ДУ «Професійні закупівлі» здійснюватиметься тільки у разі успішного завершення процедури закупівлі.

У Prozorro розповіли, що в грудні 2022 року Світовий банк рекомендував використовувати систему Prozorro для всіх закупівель для потреб відбудови, та надав рекомендації для адаптації системи під правила World Bank. Усі вони були враховані в новій процедурі.

Аби новим функціоналом могли користуватися й інші міжнародні організації, Prozorro передбачили можливість задати правила донорської процедури за принципом “конструктора”. Відтак закупівельна організація зможе визначити правила процедури закупівлі відповідно до вимог будь-якого донора, а саме: з визначеною очікуваною вартістю чи без, з аукціоном чи без нього, з можливістю приймати пропозиції у різних валютах та обирати переможця не лише за ціновими, а й за іншими критеріями.

Добірка матеріалів про публічні закупівлі - у LIGA360. Отримай 400 документів для бізнесу, щоб брати участь в публічних закупівлях й тендерах та знати про зміни воєнного часу. Замов презентацію прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини