Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк оприлюднив план перевірок з питань фінмоніторингу

Реклама

Національний банк запланував у III та IV кварталах 2023 року проведення виїзних перевірок з питань фінансового моніторингу, а також дотримання вимог валютного та санкційного законодавства двох банків та чотирьох небанківських установ.

До переліку банків, які перевірить НБУ увійшли АТ "А-Банк" - у III кварталі та АТ "Банк 3/4» - у IV кварталі.

Серед небанківських установ виїзні перевірки буде проведено в АТ «Укрпошта» та ПРАТ «СК «Арсенал Страхування» - у III кварталі, ТОВ «Маневіо швидка фінансова допомога» та ТОВ "ФК"Ево" - у IV кварталі.

Як зазначають в НБУ, план виїзних перевірок складено на підставі ризик-орієнтованого підходу за результатами проведеної оцінки ризиків діяльності банків та небанківських установ.

Довідково:

Нацбанк відновив проведення планових виїзних перевірок у зв'язку із скасуванням на всій території України карантину відповідно до постанови КМ від 27 червня 2023 року № 651.

Водночас регулятор скасував заборону на проведення під час дії воєнного стану планових виїзних перевірок з питань фінансового моніторингу, дотримання вимог валютного та санкційного законодавства відповідно до постанови Правління НБУ від 27 липня 2023 року № 93.

За матеріалами НБУ.

Читайте також: НБУ поновлює планові інспекційні перевірки банків. Які фінустанови перевірять першими

Перевіряєте відповідність вимогам регуляторів? Спробуйте LIGA360:Compliance. У нашій найповнішій базі документів ви зможете знайти усі чинні норми Податкової, Нацбанку та інших держорганів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини